Frukostevent: Vad är finansiell brottslighet och vad förväntas företag göra åt det?

Välkommen på Norstedts Juridiks frukostevent med Martin Nordh, VD Acuminor. Eventet är gratis för Norstedts Juridiks kunder och andra personligt inbjudna. 

Frukostevent; Vad är finansiell brottslighet och vad förväntas företag göra åt det?

Föreläsare: Martin Nordh, VD Acuminor
Datum: 6 Feb 2020
Tid: frukost från 7:30, Start 8:00
Plats: I Know a Place, Sergels Torg 12, våning 17

Regelverken mot penningtvätt, finansiering av terrorism och sanktionsbrott är politiskt laddat och under ständig förändring. En verksamhetsutövares arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism ställer därför inte bara höga krav på juridisk sakkunskap utan även på kunskap och kännedom om olika risker. 

Finansiell brottslighet – penningtvätt, terrorfinansiering och sanktionsbrott – utgör några av de största hoten mot den globala säkerheten och har lett nya strikta regelverk som omfattar hundratusentals företag världen över. Men var är egentligen finansiell brottslighet, och vad är det som samhället förväntar sig att företag ska göra för att förhindra det? Kom och ät frukost med oss och delta i diskussionen.

Föreläsare

Martin Nordh är VD för Acuminor, ett regtech-företag specialiserat på identifiering av risker och åtgärder mot penningtvätt, terrorfinansiering och sanktionsbrott. Martin arbetade dessförinnan som Head of Financial Crime Risk and Controls i en av världens största banker, med global implementering av regelverken kring finansiell brottslighet. Han har en bakgrund som jurist, statsvetare och polis och har tidigare arbetat vid bland annat Polismyndigheten och Regeringskansliet. Martin är också aktuell med boken ”Penningtvättslagen – En handbok” (utg. Norstedts Juridik 2020) och en rad nationella och internationella föreläsningar.

Målgrupp

Frukostseminariet riktar sig till de som, i sin yrkesutövning, kommer i kontakt med frågeställningar som omfattas av penningtvättsregelverket.

No show-avgift
Eventet är gratis för Norstedts Juridiks kunder och andra personligt inbjudna. Vi tillämpar en no show-avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan evenemangets starttid. Avgiften är 249 kr ex. moms och faktureras. Du har självklart möjlighet att skicka en kollega i ditt ställe!